logoNieuw
uArtHangoor
  
 
 
 
 

 
 
Wie is Foekje?

 

Ik ben Foekje, moeder van onze 3 kinderen: Marrit, Wander en Silke en getrouwd met Steven. Wij wonen al bijna 10 jaar met veel plezier op de Brouwerij 54 in Gorredijk. Ik ben in 1983 geboren op de Friese klei in het dorpje Marrum. Als éénnaoudste uit een gezin met 5 kinderen wist ik al jong verantwoordelijk te zijn voor mijn broertje en zusjes.

Na de MAVO heb ik de opleiding tot directie secretaresse gevolgd in Leeuwarden. Na deze opleiding ben ik 5 jaar werkzaam geweest bij De Landbouw Voorlichting als secretaresse. Nadat Wander geboren was heb ik voor gekozen om mij in te laten schrijven als gastouder. Het zorgen voor de kinderen in combinatie met het werken als gastouder bevalt mij erg goed.

We hebben ons huis kindvriendelijk ingericht en voorzien van vrolijke kleurtjes. Daarnaast is het een warm thuis waar we graag wonen. Als hobby houd ik graag dieren. We hebben regelmatig kleine kuikentjes, kippen in de achtertuin, konijnen, cavia's, en in de huiskamer goudvisjes en 2 katten. Ik vind het leuk om de kinderen kennis te laten maken met de dieren, als ze het leuk vinden. Verzorgen, aaien en in de zomer eitjes rapen.

De huiselijke en vertrouwde sfeer zorgt er voor dat een kindje zich snel op zijn gemak voelt. Ik vind het fijn als je ziet dat een kindje zich thuis voelt en plezier heeft en de ouder(s) met een gerust hart naar het werk kunnen.


Om een kindje op zijn of haar gemak te laten voelen en zich te ontwikkelen doen we veel leuke dingen samen. Samen een boekje lezen, een puzzel maken, knutselen, liedjes zingen en buiten spelen maar ook even gek doen. We hebben ook veel speelgoed waar het kindje zelfstandig of samen met de andere kindjes mee mag spelen. Per kind zijn de behoeften anders, ik probeer daarom ieder kind zichzelf te laten zijn. Kinderen leren van mij maar ik leer ook zeker veel van de kinderen.

Elke dag werk ik met een redelijk vast ritme zodat de kinderen ook kunnen leren wat er komen gaat. ’s Morgens een fruithapje en een klein koekje met dixap en onder de middag een boterham met een beker melk. De kinderen mogen zoveel brood eten als ze willen. Als de grotere kinderen ’s middags uit school komen krijgen ze thee of limonade met een koekje. Vaak roepen de kinderen zelf al waar ze zin in hebben. We delen deze momentjes met elkaar aan de keukentafel. Even kletsen over thuis en hoe het op school was, dit vinden ze ook erg leuk en gezellig.

Dit is maar een kort verhaaltje over mijzelf. Liever nodig ik u uit voor een kennismakingsgesprek wanneer u op zoek bent naar een gastouder voor uw kind(eren). Dan kunnen we de mogelijkheden bespreken en kan ik u laten zien waar en hoe de kinderen spelen en alles wat erbij hoort.

Graag tot ziens!